Víte o víně už všechno?

Myslíte, že už o tomto lahodném nápoji víte všechno? A víte také, že ho užívali ve velké míře už ve starém Egyptě? Že to byl nápoj, který už tehdy patřil jen na stůl těch nejbohatších? Je to nápoj, jenž vzniká řízeným kvašením zralých révových plodů. Vybrat si tedy při konzumaci můžete, jaký druh či barvu chcete, zda máte raději bílé, růžové nebo sytější červené. Je určitě na výběru každého člověka, které odrůdě a typu dá nakonec přednost. Propojení červeného i bílého vína s rozličnými typy mas a sýrů, dá výborný zážitek všem smyslům člověka a okoření příjemně každý společenský večer nebo posezení s blízkými. Pojďte ochutnat nápoj z jižních strání a pochopíte, jak zajímavé je schovat slunce do skleničky révového moku.

Bílé, růžové nebo červené?

Jste pravým požitkářem a umíte si vybrat pro své chuťové pohárky vždy jen to nejlahodnější? Vyhledáváte také alkoholový révový nápoj, který svému uživateli poskytne ojedinělý zážitek a potěšení? Jde o zajímavě laděný nápoj, který je možné vyrobit z jakéhokoliv ovoce, které necháme nakvasit a za určitých přesně daných podmínek zpracováváme do konečné podoby. Nejčastějšími plody pro toto kvašení jsou šípky, rybíz a třeba i trnky. Konečnou chuť takto zpracovaný nápoj získává také podle druhu používaného ovocného základu. U révy je velmi důležité, kdy dojde ke sklízení a zpracovávání samotných hroznů. O víně, které vzniká po sklizni, která probíhá až za prvního mrazíku, říkáme, že je slámové. Jeho sladká chuť výrazně předčí obyčejně zrající odrůdy.